POTREBNÉ PRÍSADY
Na cca 10 ks potrebujete:
3 vajcia
0,6 l mlieka
cca 600 g hladkej múky
170 g cukru - môže byť aj práškový aj kryštál - čo máte doma /
4 ČL prdopeč (2 balíčky), t. j. prášok do pečiva
POSTUP PRÍPRAVY
Vajcia + mlieko spolu vymiešame - najlepšie mixérom. Pridáme všetky ostatné suroviny a znovu vymixujeme do pomerne hustejšej hmoty. Cesto by malo nechávať akoby "stopu" po vytiahnutí metličiek z cesta. Nech je skôr husté ako redšie, a ak treba pridáme ešte múku ak je ešte riedke alebo mlieko, ak je príliš husté. Malo by byť naozaj pomerne husté... A necháme min. 1/2 hodinku stáť.
Na palacinkovej (alebo inej) panvici roztopíme trošku masla a nalejeme cesto. Veľkosť asi ako malý tanierik zo šálky na kávu a pečieme tak 4 min z každej strany na slabom plameni. Vrchná strana by mala byť pred otočením ešte "mokrá".
Priemer teda tak 10 - 15 cm. Najlepšie sú poliate javorovým sirupom, alebo s čokoládovým toppingom. Lekvár je tiež fajn, ale urobte si toto papanie luxusnejšie a neoľutujete :)
A tu je VIDEOrecept, ktorým som sa nechala inšpirovať, aby ste lepšie vedeli ako nato:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára